Professionele kinderopvang

In ons kinderdagverblijf hebben wij vier verticale groepen. Dit houdt in dat alle kinderen van verschillende leeftijden door elkaar zitten. Op elke groep zitten maximaal 12 kinderen met daarbij twee leidsters. Door bijvoorbeeld extra opvang kunnen wij maximaal 16 kinderen per groep plaatsen. Wij zullen dan een derde leidster inzetten. Alle groepen zijn door middel van schuifwanden met elkaar verbonden dus de groepen kunnen voor bepaalde activiteiten wel opgesplitst worden.

Er wordt dus zoveel mogelijk rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau van uw kind en we proberen te zorgen voor voldoende speelkameraadjes voor uw kind.

Pedagogisch verantwoorde omgeving

Uw kind wordt in een pedagogisch verantwoorde omgeving begeleid en verzorgd, waarbij individuele aandacht voorop staat voor elk kind. Spelenderwijs leren we de kinderen omgaan met andere kinderen en volwassenen. In deze omgeving krijgen zij de kans om zich, ook in sociaal opzicht, optimaal te ontwikkelen. Ieder kind op zijn/haar eigen niveau. De activiteiten proberen we te laten aansluiten bij de ontwikkeling van uw kind, en er is voldoende spelmateriaal aanwezig voor elk ontwikkelingsniveau.

Elke groep heeft gediplomeerde leidsters, die ieder kind de persoonlijke zorg en aandacht geven die het kind nodig heeft. Centraal hierbij staan niet alleen warmte, sociale ontwikkeling en regelmaat maar tevens wordt erop gelet dat uw kind ook zoveel mogelijk zijn/haar eigen ritme houdt. Zeker bij baby’s is dit heel belangrijk.

Kinderdagverblijf ’t Rakkertje stelt hoge eisen waar het gaat om verzorging, hygiëne, opvoeding, inrichting en veiligheid. Uiteraard worden de wettelijke voorschriften van brandweer en GGD in acht genomen. De huisvesting is ruim van opzet met een zeer grote buitenruimte.